Smärta är ”kvinnligt” – uppsats om vestibulit

doc

Louisa Ismail har skrivit sin B-uppsats om vestibulit som heter Smärta är ”kvinnligt”. En undersökning av vestibulitdrabbade kvinnors negativa upplevelser i mötet med vården och i sexuella relationer. På vestibulit.com kan du ladda ner läsa hela uppsatsen.

”Vestibulit är en sjukdom som bland annat innebär samlagssmärtor för kvinnor. Många kvinnor med vestibulit upplever att det är en kamp att få hjälp från vården. Många av dem som är i en relation blir pressade och pressar sig själva till att ha samlag. Uppsatsens syfte är att ur ett genusperspektiv undersöka hur den här typen av negativa upplevelser uppstår. Genom intervjuer med kvinnor som har vestibulit om deras negativa upplevelser kunde normer och idéer kring kvinnlig sexualitet synliggöras, bland annat att kvinnor har låg sexualdrift, att de är sexuellt passiva och att sexuell smärta är en naturlig sak för dem. I  undersökningen synliggjordes även en manlig norm för vad som kategoriseras som sjukdom inom vården.”

8 Responses to “Smärta är ”kvinnligt” – uppsats om vestibulit”

 1. smill skriver:

  Tack för att ni lagt upp Louisa Ismails uppsats. Den är välskriven, relevant och känns som ett bra introduktionsmaterial att visa oinsatta när man tröttnat på oförstående attityder. Och intressant för oss andra att se på vår situation i ett större perspektiv. Tack!

 2. smill skriver:

  Tack för att ni lagt upp Louisa Ismails uppsats. Den är välskriven, relevant och känns som ett bra introduktionsmaterial att visa oinsatta när man tröttnat på oförstående attityder. Och intressant för oss andra att se på vår situation i ett större perspektiv. Tack!

 3. Ulf Claesson skriver:

  Outstanding!!!

 4. Ulf Claesson skriver:

  Outstanding!!!

 5. Maria skriver:

  Intressant och jättebra uppsats!!

 6. Maria skriver:

  Intressant och jättebra uppsats!!

 7. Johanna skriver:

  Wow, tackar för denna intressanta uppsats Louisa! Den är jätte viktig och gör skillnad! Väldigt skönt flyt i texten också! Kram!!

 8. Johanna skriver:

  Wow, tackar för denna intressanta uppsats Louisa! Den är jätte viktig och gör skillnad! Väldigt skönt flyt i texten också! Kram!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *