Psykologisk behandling för kvinnor med samlagssmärta

Smärta vid samlag drabbar idag var femte kvinna någon gång i livet och leder till funktionsnedsättning på ett flertal viktiga livsområden (sexuell funktion, självkänsla, möjlighet till graviditet etc.). Mittuniversitetet ska nu i februari starta en behandlingsstudie för kvinnor med samlagssmärta. Behandlingsprogrammet baseras på Acceptance and Commitment Theraphy (ACT) där målet med behandlingen är att den drabbade ändrar tankemönster och beteenden för att hantera sin smärta på ett bättre sätt och öka sin livskvalitet. Vid sex tillfällen á en timme träffar deltagarna en psykologkandidat för avgiftsfria individuella samtal vid Mittuniversitetet i Östersund.
Vi söker nu deltagare till behandlingsstudien. Du ska vara kvinna 20-35 år, befinna dig i en fast relation och lida av smärta vid samlag. Är du intresserad och vill veta mer är du välkommen att kontakta oss. Sista anmälningsdag är 15 februari 2013.

Kontaktpersoner för behandling:
Psykologkandidat Helena Amundsson, Mittuniversitetet, heam0600@student.miun.se, 073-0562425
Ansvariga forskare:
Lektor Johanna Thomtén, Mittuniversitetet, johanna.thomten@miun.se, 063-165342

– See more at: http://www.vestibulit.com/blog/2013/01/psykologisk-behandling-for-kvinnor-med-samlagssmarta/#sthash.j9Xko8ak.dpuf

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *