Nyårslöftet!

Något som återkommer i samtal med tjejer som har vestibulit är denna fokus på penetrering! Klart man har detta fokus när man inte kan få den! Det är en seger för varje samlag man kan genomföra och en ännu större seger för de som upplever sitt första samlag på länge utan smärta. Det kan bli en kamp mot smärta mer än en kärleksakt. Därför borde nyårslöftet för varje tjej som lider av vestibulit vara att aldrig genomföra ett samlag som smärtar! Det är svårt men vi måste för att bli bättre.

Det kan låta som en självklarhet att inte göra något som gör ont men både samtal och undersökningar visar att tjejer ändå utsätter sig för detta. Som Eva Elmerstig skrev i sin beskriver i denna intervju ”Av de 1880 kvinnor mellan 13-22 år som ingår i de fyra delstudierna uppger 49 procent att de känt smärta vid samlag de haft den senaste månaden. Och av dem fortsätter 47 procent att ha samlag, trots att det gör ont.”

Genom att följa detta nyårslöfte kommer fler och fler lustfyllda stunder kopplas till något härligt och inte något smärtsamt. Ett tips är att tillsammans med sin partner utgå ifrån att ”inget ska hända” och att man kan ha ett långt förspel till något härligt längre fram i tiden..

Läs denna artikeln här på vestibulit.com om att säga nej.
http://www.vestibulit.com/blog/artiklar/sag-nej-till-sex/

Relaterad artikel

Skriv under på detta nyårslöfte och din vestibulit kommer må bättre!

2 Responses to “Nyårslöftet!”

  1. Ellen skriver:

    Jag skriver under på detta!

  2. Ellen skriver:

    Jag skriver under på detta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *