Delta i studie om samlagssmärtor

surveyJannika Badin skriver en kandidatuppsats i psykologi om bakomliggande psykologiska orsaker till samlagssmärtor hos kvinnor. I arbetet med uppsatsen har hon satt upp en undersökning som du kan delta i! Det är viktigt att både de som lider av samlagssmärtor och de som inte gör det deltar i studien, då man kommer att se på skillnader beroende på de smärtor man upplever.

Det är svårt att veta säkert varför man har samlagssmärtor och vad man kan göra åt det,  förhoppningen med studien är att den ska bidra med ny information som kan hjälpa kvinnor som lider av detta.

Så här berättar Jannika om undersökningen:

”Om Du väljer att delta i studien som tar ca 10 minuter ber jag Dig att noga läsa följande instruktioner. Gå in på sajten som anges nedan, den leder till en helt anonym enkät om samlagssmärtor och personlighetsdrag. Jag vill be Dig att noggrant läsa frågorna och sedan klicka i det alternativ som bäst stämmer överrens med hur det vanligtvis är för Dig. Varje fråga har en skala med 5 alternativ, från ”Stämmer precis” till ”Stämmer inte alls”. Det är viktigt att Du svarar sanningsenligt och det finns inga rätt eller fel svar. Du kan när som helst avbryta studien om Du ångrar Dig. Jag ser gärna att Du svarar så fort Du har tid, senaste datumet för svar är den 5e december.”

Adress till enkäten: www.psychsurveys.com/badin/sexologi
Uppsatsen kommer senare att publiceras på Lunds universitets hemsida. Om du har frågor ang resultaten kan du kontakta Jannika på jannika.badin@gmail.com

13 Responses to “Delta i studie om samlagssmärtor”

 1. Vilma skriver:

  Riktigt bra frågor! Ska bli spännande att se resultatet!

 2. Vilma skriver:

  Riktigt bra frågor! Ska bli spännande att se resultatet!

 3. Vilma skriver:

  Riktigt bra frågor! Ska bli spännande att se resultatet!

 4. Jannika Badin skriver:

  Vad trevligt att du tycker det! Hoppas på resultat som kan bidra med kunskap om problemet, tack för din medverkan!

 5. Jannika Badin skriver:

  Vad trevligt att du tycker det! Hoppas på resultat som kan bidra med kunskap om problemet, tack för din medverkan!

 6. Jannika Badin skriver:

  Vad trevligt att du tycker det! Hoppas på resultat som kan bidra med kunskap om problemet, tack för din medverkan!

 7. Mika skriver:

  Hej!
  Härligt att du vill undersöka och uppmärksamma vestibulit! Men jag tycker det borde finnas ”vet inte-alternativ”. Jag har t.ex. aldrig testat att vare sig föra in en tampong eller ha samlag men jag kan ju anta att det skulle göra ont.Och det kommer många frågor om sådant jag inte har erfarenhet av. Därför känner jag att jag inte kan svara på enkäten så att det blir rättvisande svar. Avstår att delta tyvärr, men jag hade gärna velat vara med om frågorna var okej!

 8. Mika skriver:

  Hej!
  Härligt att du vill undersöka och uppmärksamma vestibulit! Men jag tycker det borde finnas ”vet inte-alternativ”. Jag har t.ex. aldrig testat att vare sig föra in en tampong eller ha samlag men jag kan ju anta att det skulle göra ont.Och det kommer många frågor om sådant jag inte har erfarenhet av. Därför känner jag att jag inte kan svara på enkäten så att det blir rättvisande svar. Avstår att delta tyvärr, men jag hade gärna velat vara med om frågorna var okej!

 9. Mika skriver:

  Hej!
  Härligt att du vill undersöka och uppmärksamma vestibulit! Men jag tycker det borde finnas ”vet inte-alternativ”. Jag har t.ex. aldrig testat att vare sig föra in en tampong eller ha samlag men jag kan ju anta att det skulle göra ont.Och det kommer många frågor om sådant jag inte har erfarenhet av. Därför känner jag att jag inte kan svara på enkäten så att det blir rättvisande svar. Avstår att delta tyvärr, men jag hade gärna velat vara med om frågorna var okej!

 10. Anna skriver:

  Ska bli väldigt intressant att se resultatet. Måste hålla med om att det var bra och viktiga frågor. Studien handlar ju om samlagssmärtor så då klart att frågorna handlar om detta

 11. Anna skriver:

  Ska bli väldigt intressant att se resultatet. Måste hålla med om att det var bra och viktiga frågor. Studien handlar ju om samlagssmärtor så då klart att frågorna handlar om detta

 12. Anna skriver:

  Mkt bra frågor! ska bli väldigt intressant att se resultatet sen!

 13. Anna skriver:

  Mkt bra frågor! ska bli väldigt intressant att se resultatet sen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *