4 Responses to “Läs om tjejer som blivit bättre”

 1. Anna skriver:

  Har haft vestibulit så länge jag kommer ihåg. Idag är jag 26. Mitt tillstånd är i stort sett oförändrat. Jag har hittat ett sätt att leva lycklig med vestibulit. Ja tänka sig. Och jag tror detta är den största tröst man kan ge en kvinna med vestibulit. Att man kan ha det bra Med vestibulit. Då försvinner nämligen stressen över att Jag måste måste måste måste bli frisk och bli en av de kvinnor som lyckades med behandlingen. Den stressen i sig är ett stort hinder. Nej, jag önskar istället att tala om för kvinnor med vestibulit att man får göra så gott man kan och självklart ta det hela på allvar och ta hand om sig själv mer än tidigare. Men det finns faktiskt sätt att må bra med vestibulit även om man inte blir botad.

  Min lösning består i att ha kontroll över stessnivån i mitt liv. Mina smärtor är stessrelaterade till stor del. På så sätt kan jag få ner smärtorna till en nivå där det ”bara” är penetrationen som är omöjlig.

  Den andra delen av lösningen är att ha lite distans till det hela och skaffa sig en bra partner. Jag bli så förbannad på penetrationshysterin. Många killar säger till mig att de endå inte känner någon större skillnad på penetration och oralsex eller smeksex. Och tycker man om sin partner är väl endå det att man delar njutning och intimitet viktigare än Hur man gör det.

  Jag har dateat kanske ett tjugotal männ på en seriös nivå där jag berättat om mina ”begränsningar” sexuellt. (För jag tänker inte ha penetrerande bara därför att.) I detta tillade jag att jag gärna har smeksex. Enbart två av dessa männ tyckte att det var ett hinder. Och jag har haft fyra pojkvänner, varav två längre och jag är i ett förhållande nu sedan ett år tillbaka. Sex är så mycket och i väst är vi så fixerade vid penetrationen. Det är direkt löjligt tycker jag.

  Experimentera och lek, var inte fixerad vid hur det Ska vara. Vestibulit hjälpte mig att upptäcka djupet i intimitet och sensualitet. Vårt mest sensuella organ är hjärnan, inte könet. Det handlar om att ge sin partner en känsla av tillfredställelse och uppskattning det kan man göra på många andra sätt.

  Sen tycker jag det är viktigt att inte bara fokusera på hur kan jag som vestibulit kvinna endå tillfredställa min partner. Det tycker jag ibland det ligger för mycket fokus på. Tänk lika mycket på hur Du ska kunna få njutning trots vestibuliten. Vad är skönt för dig just nu? Och uttryck det till din partner. Min erfarenhet är att det finns så många fina männ där ute som är teamplayers och öppna för alternativ. Impotens är dessutom vanligare än man tror, men det är så tabu att männ inte pratar om det. Det sägs drabba alla männ någon period i livet. Så att inte bygga ett förhållandes sexliv på just penetrationen vinner båda parter på.

  Hoppas detta kan ge tröst åt några kvinnor med vestibulit.

  Nu när jag tänker efter har jag ett tredie tips:
  Det bygger på gatecontrol teorin. Att hjärnan enbart kan registrera en viss mängd stimuli samtidigt. För mig har det hjälpt att använda en bra vibrator och samtidigt få stimuli någon annanstans på kroppen. Då har inte min hjärna kunnat uppfatta smärtan från vestibuliten samtidigt.

  I perioder har jag haft ont tom. redan när jag bara blev våt vid upphetsning, utan penetration eller beröring. Då hjälpte det mig att bli våt (upphetsad) varje dag, helst flera gånger per dag i en period. Och sedan varannan dag, annars får jag ont igen när jag blir våt. Jag vet inte varför det är så. Men det har verkligen hjälpt mig att bli våt ofta. Det sista tips jag har är att fylla en vinylhandske eller kondom med kallt vatten och lägga över öppningen som en slags bedövning. Det hjälpte mig också. Att lära sig att komma flera gånger efter varandra kan också vara en hjälp. I perioder har det gjort ont första gången jag blev våt och kom. Men därefter inte gjort ont vid nästa orgasm.

  Blir mycket information, jag har ju endå ett livs erfarenhet med det. Men jag slutar här. Hoppas mina erfarenheter, tankar och verktyg kan vara till hjälp.

  Vh. Anna

 2. Anna skriver:

  Har haft vestibulit så länge jag kommer ihåg. Idag är jag 26. Mitt tillstånd är i stort sett oförändrat. Jag har hittat ett sätt att leva lycklig med vestibulit. Ja tänka sig. Och jag tror detta är den största tröst man kan ge en kvinna med vestibulit. Att man kan ha det bra Med vestibulit. Då försvinner nämligen stressen över att Jag måste måste måste måste bli frisk och bli en av de kvinnor som lyckades med behandlingen. Den stressen i sig är ett stort hinder. Nej, jag önskar istället att tala om för kvinnor med vestibulit att man får göra så gott man kan och självklart ta det hela på allvar och ta hand om sig själv mer än tidigare. Men det finns faktiskt sätt att må bra med vestibulit även om man inte blir botad.

  Min lösning består i att ha kontroll över stessnivån i mitt liv. Mina smärtor är stessrelaterade till stor del. På så sätt kan jag få ner smärtorna till en nivå där det ”bara” är penetrationen som är omöjlig.

  Den andra delen av lösningen är att ha lite distans till det hela och skaffa sig en bra partner. Jag bli så förbannad på penetrationshysterin. Många killar säger till mig att de endå inte känner någon större skillnad på penetration och oralsex eller smeksex. Och tycker man om sin partner är väl endå det att man delar njutning och intimitet viktigare än Hur man gör det.

  Jag har dateat kanske ett tjugotal männ på en seriös nivå där jag berättat om mina ”begränsningar” sexuellt. (För jag tänker inte ha penetrerande bara därför att.) I detta tillade jag att jag gärna har smeksex. Enbart två av dessa männ tyckte att det var ett hinder. Och jag har haft fyra pojkvänner, varav två längre och jag är i ett förhållande nu sedan ett år tillbaka. Sex är så mycket och i väst är vi så fixerade vid penetrationen. Det är direkt löjligt tycker jag.

  Experimentera och lek, var inte fixerad vid hur det Ska vara. Vestibulit hjälpte mig att upptäcka djupet i intimitet och sensualitet. Vårt mest sensuella organ är hjärnan, inte könet. Det handlar om att ge sin partner en känsla av tillfredställelse och uppskattning det kan man göra på många andra sätt.

  Sen tycker jag det är viktigt att inte bara fokusera på hur kan jag som vestibulit kvinna endå tillfredställa min partner. Det tycker jag ibland det ligger för mycket fokus på. Tänk lika mycket på hur Du ska kunna få njutning trots vestibuliten. Vad är skönt för dig just nu? Och uttryck det till din partner. Min erfarenhet är att det finns så många fina männ där ute som är teamplayers och öppna för alternativ. Impotens är dessutom vanligare än man tror, men det är så tabu att männ inte pratar om det. Det sägs drabba alla männ någon period i livet. Så att inte bygga ett förhållandes sexliv på just penetrationen vinner båda parter på.

  Hoppas detta kan ge tröst åt några kvinnor med vestibulit.

  Nu när jag tänker efter har jag ett tredie tips:
  Det bygger på gatecontrol teorin. Att hjärnan enbart kan registrera en viss mängd stimuli samtidigt. För mig har det hjälpt att använda en bra vibrator och samtidigt få stimuli någon annanstans på kroppen. Då har inte min hjärna kunnat uppfatta smärtan från vestibuliten samtidigt.

  I perioder har jag haft ont tom. redan när jag bara blev våt vid upphetsning, utan penetration eller beröring. Då hjälpte det mig att bli våt (upphetsad) varje dag, helst flera gånger per dag i en period. Och sedan varannan dag, annars får jag ont igen när jag blir våt. Jag vet inte varför det är så. Men det har verkligen hjälpt mig att bli våt ofta. Det sista tips jag har är att fylla en vinylhandske eller kondom med kallt vatten och lägga över öppningen som en slags bedövning. Det hjälpte mig också. Att lära sig att komma flera gånger efter varandra kan också vara en hjälp. I perioder har det gjort ont första gången jag blev våt och kom. Men därefter inte gjort ont vid nästa orgasm.

  Blir mycket information, jag har ju endå ett livs erfarenhet med det. Men jag slutar här. Hoppas mina erfarenheter, tankar och verktyg kan vara till hjälp.

  Vh. Anna

 3. Mary skriver:

  Åh vad bra skrivet! Håller helt med! :)

 4. Mary skriver:

  Åh vad bra skrivet! Håller helt med! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *