Ny avhandling om kvinnors upplevelse av vestibulit

doc3Vestibulit är en benämning på smärtor vid slidförgården som ofta framkallasvid beröring. Smärtorna får negativa följder för livskvalitet genom att påverka olika områden i livet. Syftet med denna studie har varit att sökakartlägga följder av vestibulit i den drabbade unga kvinnans liv och hur följderna samverkar med varandra. Åtta kvinnor i åldrarna 20-28 år har blivit intervjuade kring sina erfarenheter av vestibulit, och materialet har analyserats med grundad teori. Läs om resultaten i avhandlingen. Du kan ladda ner hela avhandlingen här.

4 Responses to “Ny avhandling om kvinnors upplevelse av vestibulit”

 1. Anneli skriver:

  Tack så mycket för informationen, har haft vestibulit i 3 år (konstaterad i 2) och har inte hittat så mycket bra information tidigare. Att det finns behandlingar typ kirurgi som kan hjälpa låter underbart! :)

 2. Anneli skriver:

  Tack så mycket för informationen, har haft vestibulit i 3 år (konstaterad i 2) och har inte hittat så mycket bra information tidigare. Att det finns behandlingar typ kirurgi som kan hjälpa låter underbart! :)

 3. Lilith skriver:

  Det är ingen avhandling, utan ett examensarbete. Det är stor skillnad på omfånget och djupet i ett examensarbete (=uppsats) och en avhandling. Annars en intressant uppsats.

 4. Lilith skriver:

  Det är ingen avhandling, utan ett examensarbete. Det är stor skillnad på omfånget och djupet i ett examensarbete (=uppsats) och en avhandling. Annars en intressant uppsats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *