Elisabeth botade sin kroniska candida

Många skriver och berättar om hur de blivit bättre eller helt friska. Här kommer punktade tips från Elisabeth och hur blev frisk från vestibulit symptom och kronisk candida.

Jag fick aldrig diagnosen vestibulit, trots att jag under ett halvår inte kunde ha penetration. Jag var hos flera gynekologer, inkl två ”experter” på vestibulit och båda sade att de inte kunde ge mig diagnosen vestibulit, att min slida såg jättefin ut och inte hade den typiska rodnaden eller ömheten. Det jag trodde var vestibulit, var bara efterdyningar efter ett jobbigt år med ”kronisk” candida och streptokocker i underlivet. För att bli av med alla mina problem använde jag mig av alla följande metoder i kombination:

1. Slutade helt tvätta underlivet och slutade med alla produkter i underlivet, slutade även med ”snälla” produkter som molkosan och tea tree olja, för att jag inte ville ha nåt över huvud taget som kunde påverka mitt underliv.

2. Slutade med socker (även söta frukter) och bytte ut min vegetariska diet mot en med ekologiskt kött och ekologisk fisk för att minska mängden kolhydrater.

3. Tog Omega-7-tabletter (havtornsolja)

4. Åt ekologiska kost-tillskott från www.greatlife.se, för flera tusen kronor.

5. Gick alltid omkring hemma med kjol utan trosor under (något som min sambo också uppskattar!).

6. Slutade helt med all form av penetration, och onanerade i stället tillsammans med min pojkvän, genom att ha en vibrator mot klitoris.

7. Började träna mer (fyra timmar i veckan) för att stärka immunförsvaret.

8. Vid mens tog jag ut och tvättade min menskopp endast två gånger per dygn för att minimera mängden smärtsamma in- och uttagningar, tog också hjälp av stora mängder ekologiskt kokos-fett.

9. Torkade mitt kön direkt efter bad, för att inte gå runt och vara fuktig.

10. Pratade med familjen och alla mina vänner om mina symtom, vilket gjorde att jag fick mycket stöd.

Elisabeth S, 30 år

8 Responses to “Elisabeth botade sin kroniska candida”

 1. Louise skriver:

  Hade varit intressant att veta lite mer exakt vilka kosttillskott du åt. Skönt att göra att det får att bli bättre. Också, uteslöt du alla kolhydrater? Tänker på te.x. fullkornspasta.

 2. Louise skriver:

  Hade varit intressant att veta lite mer exakt vilka kosttillskott du åt. Skönt att göra att det får att bli bättre. Också, uteslöt du alla kolhydrater? Tänker på te.x. fullkornspasta.

 3. johanna skriver:

  Hej,
  Prohibotika (goda bakterier) hjälper mot candida. finns numera massor av yoghurt som man kan äta. även som piller går att få (köp på häsokost eller apotek)
  Även undvika alkohol, vin/ öl för dessa omvandlas till socker i kroppen.
  tidigare hade jag extremt ofta candida, så fort jag åt lite smågodis så fick jag utslag.
  (även ofta halsont som jag numera förknippar med förmycket socker och förlite prohibotika) (prohibotika )= laktobakterier

  Candida beror på att man har för lite bra bakterier i kroppen. Stryp eller minska tillgången till kolnhydrater, som omvandlas till socker i kroppen, fyll på med mängder av goda bakterier.
  (yoghurt, piller eller surkål eller något annat med goda bakterier..) och ni ska se att
  vips så försvinner besvären..

 4. johanna skriver:

  Hej,
  Prohibotika (goda bakterier) hjälper mot candida. finns numera massor av yoghurt som man kan äta. även som piller går att få (köp på häsokost eller apotek)
  Även undvika alkohol, vin/ öl för dessa omvandlas till socker i kroppen.
  tidigare hade jag extremt ofta candida, så fort jag åt lite smågodis så fick jag utslag.
  (även ofta halsont som jag numera förknippar med förmycket socker och förlite prohibotika) (prohibotika )= laktobakterier

  Candida beror på att man har för lite bra bakterier i kroppen. Stryp eller minska tillgången till kolnhydrater, som omvandlas till socker i kroppen, fyll på med mängder av goda bakterier.
  (yoghurt, piller eller surkål eller något annat med goda bakterier..) och ni ska se att
  vips så försvinner besvären..

 5. Maria skriver:

  Hej jag ar en 21-arig tjej som har haft mycket problem med aterkommande svampinfektioner. Jag har testat med candida-diet, probiotika, olika kosttilskott mm och just nu kor jag med buckthorn. Jag undrar om det finns ngn dar ute som har/har haft problem sa att vi kan diskutera, ge varandra tips o rad. Eller om det ar ngn som kan rekommendera ngn metod, ngn bra gynekolog eller ngt? Min e-mail ar : szafir27@hotmail.com. tack pa forhand. MVH Maria

 6. Maria skriver:

  Hej jag ar en 21-arig tjej som har haft mycket problem med aterkommande svampinfektioner. Jag har testat med candida-diet, probiotika, olika kosttilskott mm och just nu kor jag med buckthorn. Jag undrar om det finns ngn dar ute som har/har haft problem sa att vi kan diskutera, ge varandra tips o rad. Eller om det ar ngn som kan rekommendera ngn metod, ngn bra gynekolog eller ngt? Min e-mail ar : szafir27@hotmail.com. tack pa forhand. MVH Maria

 7. Maria skriver:

  Ja jag skulle ocksa vilja veta mer kring vilka kosttillskott och hur dieten ser ut?? Gar det inte att fa mer info? MVH Maria

 8. Maria skriver:

  Ja jag skulle ocksa vilja veta mer kring vilka kosttillskott och hur dieten ser ut?? Gar det inte att fa mer info? MVH Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *