Jag har blivit bättre

Jag är nu 21 år och min smärta började när jag var 18.
Från att i stort sätt aldrig tidigare kunnat njuta av sex pga smärta kan jag nu ha sex och bara känna njutning, till och med få orgasm.
I hopp om att kunna hjälpa några av er ska jag berätta vad som har hjälp mig. Detta är mitt tillvägagångs sätt:

* Det jag tror har varit det viktigaste på min väg till smärtfrihet är INOLJNINGEN. Eftersom det gjorde så ont förr undvek jag att röra min slida eftersom det resulterade i värk, detta ledde till att när området väl berördes gjorde det mycket ont. Det började bli bättre när jag VARJE kväll tvättade slidan med vatten och smörjde in mig med barnolja omkring och i slidan(i mitt fall Natusan Baby Oil med Aloe Vera). I början fick jag knappt in ett finger, men efterhand gick det lättare och lättare. Det kommer göra ont ett långt tag efteråt, men det är absolut värt det i långa loppet! Ge inte upp utan berör dig själv ömsint. Det hjälper!!!Detta hjälpte mycket och nu kan jag använda tamponger utan problem, något som tidigare var en omöjlighet. Använd inget annat än vatten och olja. Insmörningen gjorde att min slida inte blev torr eller sprack samtidigt som min kropp liksom vande sig vid berörningen.

* Jag hade flytningar som gjorde att mina trosor blev fuktiga, under perioden då jag hade ont byte jag varje morgon vilket var för sällan. Under ”tillfrisknings” perioden kunde jag byta mitt under dagen för att inte gå med fuktiga trosor ibland till och med oftare. Undvik trosskydd eftersom huden inte andas då. Använd endast bomullstrosor och sov utan dem.

* Jag såg till att äta multivitamin varje morgon där zink och koppar ingår. Kanske spelade även detta in. Det gäller att äta varje dag och fortsätta med det.

* Sedan till det som var svårast: HA ALDRIG SEX UTAN ATT VARA UPPHETSAD OCH VÅT! Jag hade ett förhållande som varade 1,5 år då jag tvingade mig till att ha samlag med honom = fel. I mitt nuvarande förhållande gör jag något jag ansåg vara tabu då: jag smeker mig själv när han är med för annars blir jag helt enkelt inte upphetsad. Jag förklarade för honom att jag njöt mer om jag smekte mig och han tycker bara det är bra att jag gör det.

* Tro på att det kommer bli bättre, för det kommer det bli!
SAMMANFATTNINGSVIS: SMÖRJ IN DIG MED OLJA GENOM MJUK BERÖRNING DÄR DET GÖR ONT. HA TÅLAMOD OCH NJUT AV LIVET UNDERTIDEN!

Lycka till och GE ALDRIG UPP!

Du kommer bli bättre!

Del 2
Eftersom jag blivit av med min smärta vill jag dela med mig av fler tips utöver de jag skrev tidigare ikväll, nämligen de problem som rör den sexuella biten, nämligen penetrering och sex.

När smärtan började komma vid samlag kom jag in i en dålig cirkel jag inte kunde ta mig ur. Min hjärna ställde in sig på att det skulle göra ont när han tränger in i mig, vilket ledde till att all min sexuella lust försvann när det närmade sig penetrering. Till slut kunde jag inte njuta av förspelet heller. Förspelet drog bara ut pinan och jag ville det hela skulle sluta fort, därför såg jag till att det gjorde det och lät honom pressa sig in. Jag sa att det var ok fast det brände som, ja ni vet vad. Min dåvarande pojkvän och jag hade inte sex ofta av förklarliga skäl, men när vi hade det sa jag inte hur ont jag. Kunde knappt sitta efteråt. Ville vara honom till lags för jag tyckte om honom. Jag var ung och påverkad av samhällets syn på sex.

Var inte rädd för att inled ett förhållande med en kille bara för att du vet att den sexuella biten inte kommer fungera som du vill! Killar är inte som de framställer dem på porrfilmer. Närhet, gemenskap och trygghet betyder oftast mer även för dem enligt mina erfarenheter med pojkvänner och killkompisar (ja, detta gäller även de som snackar om sex ofta.) Det finns bra killar och du förtjänar en sådan!

Efter att själv gjort slut med min pojkvän av en anledning som inte hade med sex att göra började jag smörja in mig med olja och göra som jag beskrivit i forumet här nedanför. Efter att jag märkte att min smärta avtog och jag kunde föra in en tampong. Då gjorde jag något jag skulle ha gjort för länge sen; jag började försöka ändra min syn på sex. Jag hade börjat förknippa sex med smärta och insåg att detta var fel. Som singel började jag smeka mig själv. Jag släkte ner ljuset och lekte med mig. Från början pirrade det bara skönt, men efter några kvällar kunde jag smeka mig till orgasm. Det fick ta den tid det gjorde. Det var ett stort steg för mig att kunna njuta av det sexuella utan att uppleva smärta. Jag tillät mig själv att tänka snuskigt, något jag aldrig gjort förut. Insåg att min smärta bara satt på ett litet litet ställe och inte i hela underlivet som det känts som. Försökte tycka om min kropp.

Sedan träffade jag min nuvarande pojkvän och var sååå nervös. Efter bara några veckor var det dags för samlag. När han skulle tränga in i mig var jag som vanligt spänd och han började pressa för att komma in. Det kändes som om hela min värld rasade eftersom jag trott att jag skulle klara av det, men inte. Fast istället för att tränga in slutade killen och frågade varför jag spände mig när han trodde jag varit upphetsad. Vi låg och pratade om annat istället för att ha sex. Dagen efter insåg jag att jag fick ge mig, klarade jag av att få in mina fingrar i mig skulle jag klara hans penis. När vi skulle ha sex andra gången spände jag mig fortfarande ofrivilligt av gammal vana. Då började jag smeka mig själv och kunde slappna av. Jag blev våt och efter ett ganska långt tag fick han tränga in, det kändes lite obehagligt men jag fortsatte smeka mig. Fortfarande kan jag inte släppa in honom utan att smeka klitoris, men jag börjar slappna av och det gör inte ont när vi har sex!

Anledningen till att jag fick smärtan från första början kan mycket väl ha berott på att min dåvarande pojkvän hade svamp och bakterier på penis, men jag kom inte ens på tanken att han skulle gå till gynekologen precis som jag. Mina gynekologer visst inget om vestibulit, ingen sa något! Okunskapen är skrämmande!!!

Vi måste börja prata öppet om det här med vestibulit! Forskningen om vestibulit måste börja dra igång på allvar. Pengar måste spenderas och informationen måste nå ut till alla inte minst gynekologer. Vi som drabbats har inget att skämmas över!!!

Eva

3 Responses to “Jag har blivit bättre”

 1. Frida skriver:

  Tack

 2. Ulf Claesson skriver:

  Framför allt måste MÄNNEN bli medvetna om problemet, om hur kvinnokroppen fungerar (skrämmande många som inte vet!!) och om vad man INTE ska göra med sin kvinna, om hon lider av vestibulit eller annan åkomma som försvårar sex. Och om gubbaskrället inte accepterar ett ‘nej’, så åker han i soptunnan.
  RESPEKT framför allt.

 3. Louise skriver:

  hej! tack så jätte mycket!
  Jag har kommit till stadiet där jag vågar använda fingarna! Det känns så jävligt bra att veta att jag inte är ensam, och att veta att det går!:)
  Jag har precis hittat en underbar kille som respekterar mig, har du några tips på ställningar som gör att man kan smeka sig samtidigt?
  TACKTACKTACK!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *